Nieuws
Eindelijk vonnis ! (08-08-2007)

Na ruim twee jaar procederen is er vandaag eindelijk vonnis gewezen door de Rechtbank Utrecht.  Belangrijkste uitkomst: Fortis/Groeivermogen heeft onrechtmatig gehandeld ten opzichte van de deelnemers aan de producten:  Beursversneller, Groeivermogen-lease; Vermogensversneller en de Koerswinststapelaar. Feitelijk betreft dit circa 90% van de circa 110.000 aandelenleasecontracten die Fortis via dochter Groeivermogen afsloot. De omstandigheid dat de Rechtbank onze claim terzake van de producten Jubileumclicker en Millenniumversneller afwees, betekent nog geenszins dat de kansen op een schadevergoeding voor de gedupeerden van die twee producten is verkeken. Onze rechtszaak betreft immers een collectieve rechtszaak. Het is heel goed mogelijk dat er in individuele gevallen toch tot onrechtmatigheid (schending van de wettelijke zorgplicht) wordt geoordeeld voor een deelnemer aan de Jubileumclicker of Millenniumversneller.

Het vonnis heeft een omvang van niet minder dan 40 pagina's en zal de komende dagen door onze juristen en advocaat worden bestudeerd.

Aangesloten gedupeerden dienen er rekening mee te houden dat er nog flinke tijd gemoeid zal zijn met de rechtsstrijd. Zo is het mogelijk dat Fortis/Groeivermogen tegen het vonnis in hoger beroep gaat. Ook de Vereniging Consument & Geldzaken kan in hoger beroep gaan, wanneer blijkt dat belangrijke elementen in het vonnis naar ons oordeel onjuist zijn.

 

Wilt u het hele vonnis zelf doorlezen dan kunt u dit vinden via de onderstaande hyperlink:

http://zoeken.rechtspraak.nl/resultpage.aspx?snelzoeken=true&searchtype=ljn&ljn=BB1357&u_ljn=BB1357

 

 

 


Terug naar het overzicht